Kauttuan LVI-piste Oy:n blogi. Tämä artikkeli kuuluu aihealueisiin:

8.2.2023

Lämpöpumput
Aurinkoenergia
Ilmanvaihto
Öljypolttimet
Sähkötyöt
Jätevesi
Kunnallistekniikka
LVI huollot
LVI asennukset
Lämmitys
Viilennys
Yritysprojekti

Pienen kylän suuri sydän panostaa vihreään energiaan.

K-Market Kulmatori Hinnerjoki
Anne ja Rauno Suominen


Ajatus aurinkoenergiasta alkoi toden teolla kiinnostaa syyslomareissulla 2022, vastaanotettuamme kaikkien aikojen suurimman sähkölaskumme. Energiasäästön tarpeellisuus kasvoi uuteen mittakaavaan ja jo aikaisempien led-putkien vaihdon sekä lämmön talteenoton mahdollistavan maalämmön oheen tarvittiin muitakin sähköä säästäviä ratkaisuja.

Kilpailutimme projektin kolmella eri toimijalla jotka kävivät tutustumassa kohteeseen ja antoivat tarjouksen aurinkopaneeleista ja inverttereistä asennuksineen. Päädyimme hyväksymään Kauttuan LVI-pisteen tarjouksen. Valinta oli helppo.
Hyvien suositusten lisäksi valintaan vaikutti myös hinta, kokonaisuus sekä se että kyseessä oli tuttu, luotettava toimija.

Halusimme panostaa laadukkaisiin aurinkopaneeleihin, joita ei kilpailevilla tarjoajilla ollut mahdollisuutta toimittaa ja Kauttuan LVI-pisteellä paneeleita oli valmiina omassa varastossa. Tämä mahdollisti myös projektin nopean loppuunsaattamisen. Projekti valmistui tilausvahvistuksen hyväksymisestä kahdessa viikossa, josta itse asennus vei noin viikon. Asentaminen oli melko mutkatonta, koska katolle ei tarvinnut porata reikiä vaan kiinnikkeet sopivat hyvin peltikaton saumoihin. Myös työskentelyolosuhteet loivalla katolla olivat hyvät. Pimeä ajankohta rajoitti päivien hyödynnettäviä työtunteja, mutta tiukka aikataulu piti. Kaikki meni kuten sovittiin ja Kauttuan LVI-piste hoiti työn kunniallisesti maaliin vaikka tämän kokoluokan aurinkopaneeliasennus oli heillekin ensimmäinen näin mittava projekti.

Kylmäkoneetkin saavat energiaa auringosta.

Nyt voi hyvillä mielin odottaa tulevaa kevättä. On mielenkiintoista seurata millaisia kustannussäästöjä aurinkopaneelien hankinnan jälkeen on luvassa. Aurinkopaneelit on ehdottoman kannattava sijoitus pitkässä juoksussa etenkin kaupan vaatimalla suurella sähkön vuosikulutuksella. K-Market Kulmatorin katolle asennetuilla aurinkopaneeleilla on hyvin realistista tavoitella mittavaa hyötyä. Järjestelmän nimellisteho on n. 50 kWp. Kauttuan LVI-piste hoitaa myös ilmoituksen sähköyhtiölle ja sopii paneeleilla saavutetun ylimääräisen sähkön myynnistä sähköverkkoon.

K-Market Kulmatorin asiakkailta on tullut todella paljon hyvää  ja kannustavaa palautetta. Vihreä siirtymä on kaupalle vahvasti myös imagoa nostattava asia.

LVI-projekti tulossa?

pyydä tarjous

Kauttuan LVI-Piste

Toritie 8
27500 Kauttua

Pyydä tarjous

Vikapäivystys

Päivystämme LVI-ongelmien varalta 24/7!

Katso lisää

Ota yhteyttä

040 657 3337
kati@kauttuanlvi.fi

Yhteystiedot

Myymälä

Ma - Pe 07:00 - 17:00
La 10:00 - 13:30

Katso tarjoukset
Tietosuojaseloste